El Govern haurà de concretar la ubicació del nou Trueta de Girona per començar la seva construcció

Enric Millo ha celebrat avui que el Parlament hagi aprovat per unanimitat una proposta de resolució del PPC –que inclou esmenes transaccionals- en què es demana al Govern que “treballi, en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona, per aconseguir en el menor termini possible la ubicació definitiva per a la construcció del nou Hospital Doctor Josep Trueta a la zona nord de la ciutat de Girona com a hospital de referència”. Així mateix, es demana a la Generalitat que “garanteixi la qualitat de l’atenció sanitària pública a la nostra població, i com a factor clau per a la creació i desenvolupament del Campus de Salut de les comarques gironines i de tot Catalunya”.

Hospital Josep Trueta de Girona

Enric Millo ha destacat que “el nou hospital suposarà una millora molt important i un pas endavant en la millora dels serveis sanitaris i l’atenció sanitària”. “L’actual hospital està en un edifici construït fa més de 50 anys, ha quedat antic i és poc funcional pel que fa al servei que requereix un hospital del segle XXI i que aspira a convertir-se en un hospital de referència”, ha afegit.

En aquesta línia, Millo ha recordat que “són molts els recursos públics que ja s’han invertit en el projecte, més de 6 milions d’euros”, i ha lamentat que “ara el Govern de la Generalitat posi en dubte la idoneïtat del projecte i el seu desenvolupament”. “La ciutat de Girona no pot patir més endarreriments”, ha sentenciat.

Així mateix, el portaveu del PPC ha explicat que “aquests endarreriments es poden datar de l’abril del 2008 quan es va presentar el nou projecte que havia de començar a principis de 2010 i acabar durant l’any 2012”. Més tard, ha explicat Millo, al setembre de 2010 es va presentar un nou calendari i projecte bàsic per l’inici dels treballs amb previsió que acabessin l’any 2016; i durant el 2011 el Departament de Salut va anunciar la paralització de la construcció, sense que es donés com alternativa un nou calendari”, ha lamentat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *