Noticies de treball i ocupació a Barcelona al 2009

El PP presenta mesures per combatre la crisi a la comarca del Garraf

2009-03-04. El president comarcal, Ferran Ignasi Llombart, presenta mesures contra la crisis per afavorir a les petites i mitjanes empreses (PIMES) a la comarca del Garraf i el president provincial, Toni Bosch, presenta  “100 solucions contra la crisi”
04.març.09.- El president del Partit Popular a la comarca del Garraf i Secretari general del PP de Sitges, Ferran Ignasi Llombart, acompanyat pel president provincial, Toni Bosch i els representants locals del partit han presentat les mesures que proposa el PP per fer front a la crisi.
El president provincial, Toni Bosch, abans d’explicar aquestes mesures ha recordat que el passat dimarts es van fer públiques les dades de l’atur corresponents al mes de febrer, i «la previsió d’aturats per al 2009 feta pel Govern ja s’ha superat en els dos primers mesos de l’any».
Així en el mes de febrer s’han destruït a Catalunya 23.730 llocs de treball. Aquesta quantitat, sumada als  32.525 que es van perdre al gener, dóna un total de 56.225, en el que va d’any superant així la previsió d’aturats per a tot el 2009 feta pel conseller d’Economia, Antoni Castells, als pressupostos de la Generalitat que era de 54.900 nous aturats durant tot l’any.
«Catalunya amb 479.487 aturats (gaire bé mig milió) és la segona comunitat on més creix l’atur, concentrant-se aquest en sectors tant essencials per a l’economia catalana com el de serveis, la indústria i la construcció. 4.282 autònoms han plegat en l’últim mes a Catalunya.
Tot seguit el president provincial Toni Bosch ha explicat que aquestes 100 mesures del pla presentades pel Partit Popular es basen en dos eixos bàsics: l’austeritat en la despesa de l’Administració catalana i en la baixada d’impostos. Pel que fa a l’austeritat de la despesa pública, el president ha assenyalat que «de la mateixa manera que les famílies i les empreses s’han d’estrènyer el cinturó, també ho ha de fer l’Administració. En aquest sentit Bosch ha recordat que la Generalitat «té les prioritats equivocades» i s’ha referit com a mostra d’aquests errors al pressupost en ambaixades de la Generalitat que s’ha incrementat en un 63% aquest any ─passant d’1,351.250 € el 2008, a 2.204.490,75 en el 2009─ i ha afegit que «els catalans no necessiten aquestes ambaixades, el que necessiten és que aquest pressupost es destini a lluitar contra l’atur, a polítiques socials com cobrir l’aplicació de la llei de dependència, polítiques sanitàries, educació…
Bosch ha explicat que aquestes 100 mesures van dirigides a diversos àmbits;
Mercat Financer, per injectar liquiditat a les PYMES; Política Fiscal com la rebaixa dels impostos, Mercat de Treball per combatre l’atur i fomentar l’ocupació; Creació d’empreses ajudant als emprenedors, Economia productiva per poder competir en un marc global, mesures envers l’economia del coneixement, Internalització, recolzament a les famílies, i mesures dirigides a aconseguir una administració eficaç amb una gestió eficient, rigor econòmic i menys dèficit.
Així entre aquestes mesures el president provincial ha destacat les següents:

Reduir a 60 dies els terminis de pagament de la Generalitat i les empreses públiques als seus proveïdors.
Suprimir l’impost de Successions i Donacions mitjançant l’aplicació de la bonificació del 100% de l quota íntegra, en els grups I ,II de parentesc.
Suprimir el recàrrec de l’impost sobre les vendes minoristes de determinats hidrocarburs.
Doblar les partides pressupostàries destinades a afavorir la adaptació de les petites i mitjanes empreses als avançaments tecnològics y molt especialment la implantació del comerç electrònic.
Desburocratitzar la Generalitat de Catalunya i reduir l’intervencionisme en la activitat econòmica.
Crear un fons  de rescat d’habitatges, d’acords amb les entitats financeres, amb aportacions de capital privat, per a que les famílies que no puguin fer front a les hipoteques tinguin  la possibilitat de cedir-les a la entitat titular a canvi del pagament d’un lloguer amb opció a compra en 5 anys.

Per la seva part el president comarcal del Partit al Garraf, Ferran Ignasi Llombart, ha exposat les mesures «de xoc» contra la crisis que afecta a las PIMES locals en els municipis del Garraf.
Entre aquestes mesures Llombart ha destacat:
1- Facilitar mitjançant procediments d’urgència la atorgació de llicencies d’obertura de PIMES.
2- Condonació de tasses fiscals d’obertura de negoci PIME.
3. Condonacio de tassa fiscal de terrasses i ocupació en via publica (si procedeix) de PIMES,
4- Condonació de tasses fiscals por escombraries a las PIMES,
5- Tiquet regal per paga la zona blava d’aparcament si es realitzen compres en comerços i restaurants PIMES.
6- Introducció de bonificacions en l’IBI a les PIMES.
7- Ajuts per a la ocupació local, mitjançant organismes municipals de foment de la ocupació oferint a les persones en atur en practiques subvencionades.
Finalment els presidents provincial i comarcal han afegit que «el PPC s’ofereix d’aquesta manera a donar respostes als problemes de les famílies i les empreses catalanes, després que el Govern de l’estat s’hagi reconegut incapaç de fer res per superar la crisi econòmica i que el Govern de la Generalitat s’hagi mostrat igualment buit d’idees per fer front al que, segons paraules del propi president Montilla, serà un any molt difícil per als catalans».

Toni Bosch: “La crisis econòmica pot fer perillar el sistema de finançament de la seguretat social”

2009-03-11. Conferencia col•loqui “Dona i treball, conciliaciò, desocupació i pensions
El Partit Popular lamenta que “finalment s’hagi aconseguit la igualtat dona /home però en atur”

Toni Bosch

11. març. 2009.-  El Partit Popular de terrassa ha organitzat una conferencia col•loqui entre els actes organitzats amb motiu del dia de la dona treballadora. Aquesta taula rodona forma part dels actes organitzats amb motiu del dia de la dona treballadora i expressa la preocupació del Partit Popular pell sistema públic de protecció social (prestacions i subsidis per desocupació, assistència social…).
En aquest col•loqui on s’han tractat aspectes que afecten fonamentalment a la dona en el treball com és la conciliació i altres aspectes com la desocupació i les pensions, envers la dona han participat la vicesecretaria sectorial del Partit Popular a Barcelona, Mª de los Llanos de Luna, la secretaria de la dona del PP, Eva Navarrete i el funcionari del Cos Superior de Lletrats de l’Administració de la Seguretat Social, Emilio Ablanedo Reyes.
També ha participat el president del Partit Popular a la província de Barcelona Toni Bosch, qui ha manifestat a l’inici de la jornada que “la crisi econòmica pot fer perillar el sistema de finançament de la seguretat social”. En aquest sentit ha recordat que l’atur  en el mes de febrer segons dades oficials de l’INEM es a nivell nacional de gairebé 3,5 milions de persones (3.476.780) de les que 1.725.890 són dones. A Catalunya, també al mes de febrer dels 479.487 aturats, 225.553 són dones i concretament a la ciutat de Terrassa  la xifra total d’aturats al mes de febrer ascendeix a 16.924 de les que 8.181 són dones. Es a dir- ha afegir Toni Bosch – gairé bé la meitat dels aturats, són dones pel que malauradament podem dir que “l’atur femení s’ha igualat al masculí”.
En aquest sentit el president provincial ha denunciat “les desigualtats laborals entre homes i dones”, en nombroses feines amb mateix càrrec el sou de la dona es un 30% inferior al del home, i ha constatat “el perill de l’increment de l’atur en les dones ja que en aquest moments de crisi son moltes les famílies on l’home s’ha quedat a l’atur i resisteixen amb el sou de la dona”.
Tanmateix Bosch ha recordat que “el 45% dels treballadors autònoms són dones, precisament per la necessiten de poder conciliar la vida laboral i la familiar”. En aquest sentit el president Popular ha recordat que “la conciliació no és només per les dones sinó que es una asignatura pendent de tota la societat”. En aquest sentit ha recordat la necessitat de adequar el horaris, flexivilitzant-los per fer possible a les dones i als homes treballadors aquesta compatibilitat. Tanmateix ha demanat per fer-la possible entre d’altres actuacions dotar del pressupost necessari a la llei de dependència, i l’increment de guarderies públiques.
Finalment Toni Bosch ha proposat ajuts als autònoms com establir una bonificació de les cotitzacions de la seguretat Social durant dos anys per totes les persones que es donin d’alta per primer cop en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (aquestes bonificacions seran del 25% de la quota corresponent a la base de cotització que apliqui el treballador); eliminar els impostos que recauen sobre la constitució de noves empreses; i fer possible la capitalització de l’atur per tots aquells desocupats que inicien una activitat autònoma que reglamentàriament es consideri viable.

Conferencia col•loqui “Dona i treball, conciliaciò, desocupació i pensions

2009-03-11. Toni Bosch: “La crisis econòmica pot fer perillar el sistema de finançament de la seguretat social”
El Partit Popular lamenta que “finalment s’hagi aconseguit la igualtat dona /home però en atur”
11. març. 2009.- El Partit Popular de terrassa ha organitzat una conferencia col·loqui entre els actes organitzats amb motiu del dia de la dona treballadora. Aquesta taula rodona forma part dels actes organitzats amb motiu del dia de la dona treballadora i expressa la preocupació del Partit Popular pell sistema públic de protecció social (prestacions i subsidis per desocupació, assistència social…).
En aquest col·loqui on s’han tractat aspectes que afecten fonamentalment a la dona en el treball com és la conciliació i altres aspectes com la desocupació i les pensions, envers la dona han participat la vicesecretaria sectorial del Partit Popular a Barcelona, Mª de los Llanos de Luna, la secretaria de la dona del PP, Eva Navarrete i el funcionari del Cos Superior de Lletrats de l’Administració de la Seguretat Social, Emilio Ablanedo Reyes.
També ha participat el president del Partit Popular a la província de Barcelona Toni Bosch, qui ha manifestat a l’inici de la jornada que «la crisi econòmica pot fer perillar el sistema de finançament de la seguretat social». En aquest sentit ha recordat que l’atur  en el mes de febrer segons dades oficials de l’INEM es a nivell nacional de gairebé 3,5 milions de persones (3.476.780) de les que 1.725.890 són dones. A Catalunya, també al mes de febrer dels 479.487 aturats, 225.553 són dones i concretament a la ciutat de Terrassa  la xifra total d’aturats al mes de febrer ascendeix a 16.924 de les que 8.181 són dones. Es a dir- ha afegir Toni Bosch – gairé bé la meitat dels aturats, són dones pel que malauradament podem dir que «l’atur femení s’ha igualat al masculí».
En aquest sentit el president provincial ha denunciat «les desigualtats laborals entre homes i dones», en nombroses feines amb mateix càrrec el sou de la dona es un 30% inferior al del home, i ha constatat «el perill de l’increment de l’atur en les dones ja que en aquest moments de crisi son moltes les famílies on l’home s’ha quedat a l’atur i resisteixen amb el sou de la dona».
Tanmateix Bosch ha recordat que «el 45% dels treballadors autònoms són dones, precisament per la necessiten de poder conciliar la vida laboral i la familiar». En aquest sentit el president Popular ha recordat que «la conciliació no és només per les dones sinó que es una asignatura pendent de tota la societat». En aquest sentit ha recordat la necessitat de adequar el horaris, flexivilitzant-los per fer possible a les dones i als homes treballadors aquesta compatibilitat. Tanmateix ha demanat per fer-la possible entre d’altres actuacions dotar del pressupost necessari a la llei de dependència, i l’increment de guarderies públiques.
Finalment Toni Bosch ha proposat ajuts als autònoms com establir una bonificació de les cotitzacions de la seguretat Social durant dos anys per totes les persones que es donin d’alta per primer cop en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (aquestes bonificacions seran del 25% de la quota corresponent a la base de cotització que apliqui el treballador); eliminar els impostos que recauen sobre la constitució de noves empreses; i fer possible la capitalització de l’atur per tots aquells desocupats que inicien una activitat autònoma que reglamentàriament es consideri viable.

El PP de Mataró alerta de l’increment de l’atur al municipi

2009-05-05. El president del Partit Popular a la província de Barcelona, Toni Bosch, va reunir-se amb la junta local del Partit Popular a Mataró en una trobada en la que van participar també afiliats i simpatitzants del partit al municipi.
  
Durant la trobada Toni Bosch acompanyat pel president local José Manuel López i el president del grup municipal a l’Ajuntament, Paulí Mojedano, van tractar de com afecta la crisis al municipi. En aquest sentit els representants del Partit a Mataró van destacar que «Mataró es ara una ciutat molt difícil per trobar feina». En aquest sentit José Manuel va constatar que «l’atur a Mataró es ja del17% i de seguir així en un futur proper 1 de cada 4 mataronins estarà a l’atur».
  
Per la seva part Toni Bosch va recordar que mentre la resta de països d’Europa afrontaven la crisis i buscaven solucions per sortir-se, el president del govern espanyol, Rodríguez Zapatero, negava la crisi a Espanya, per així guanyar les eleccions generals, i ara som el país d’Europa amb pitjor situació.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *