Veray: “El que és un greu atac al món local és el deute que té la Generalitat amb els ajuntaments, no la LRSAL”

Concepcio Veray LRSAL al Ajuntament de GironaEl grup municipal del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Girona es va posicionar en contra de la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local contra la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL), durant el ple celebrat ahir. La portaveu popular, Concepció Veray, va replicar que “el que és un greu atac al món local és el deute que té la Generalitat amb els ajuntaments, no la LRSAL”, arran de les crítiques de l’alcalde, i va destacar els aspectes positius de la llei.

Concepció Veray va explicar que amb la reforma de la llei tota delegació de competències de l’Estat o de les CCAA als ajuntaments haurà d’anar acompanyada de la corresponent dotació pressupostària anual que cobreixi el 100% del cost del servei. “No es queixen sempre perquè l’Ajuntament assumeix competències i despeses que no li corresponen? Doncs la LRSAL vol solucionar aquesta situació”, va dir Veray als regidors dels altres grups municipals. Davant l’oposició d’aquests, la portaveu popular va argumentar que “aquesta reforma s’ha tramitat de forma transparent i dialogada amb els diferents col·lectius implicats, amb la FEMP i amb totes les forces polítiques”. La regidora popular va recordar que el Govern de l’Estat va tenir en tot moment voluntat de diàleg i es van introduir esmenes. En aquest sentit, va explicar que amb CiU es va negociar fins a últim moment i van acceptar algunes de les seves esmenes, malgrat aquests finalment no van donar-hi suport. Per Concepció Veray, «CiU i el Govern de la Generalitat estan tan obsessionats en anar contra el Govern de l’Estat per justificar així el seu deliri independentista que no són capaços d’acceptar que aquesta és una bona llei i que a més hi ha marge per entendre’ns en la seva aplicació a Catalunya sense necessitat de confrontació».

La regidora popular també va voler donar un missatge de tranquil·litat assegurant que “no se suprimirà cap servei, no s’elimina la prestació de serveis socials ni la d’educació ni la dels serveis sanitaris, tal com s’està dient”. Concepció Veray va explicar que l’objectiu de la reforma és que el ciutadà, amb independència d’on visqui, rebi els serveis públics en les millors condicions d’eficiència, reforçant i prioritzant la prestació dels serveis públics obligatoris. La LRSAL clarifica les competències pròpies de les Corporacions Locals i estableix mecanismes per evitar duplicitats entre administracions, “però no se suprimeix cap servei”, va reiterar Veray.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *