Avui, en una conferencia a Tribuna de Girona, Santi Fisas: “Artur Mas vol convertir Catalunya en un problema per a Europa”

El candidat del Partit Popular Català a les eleccions europees, Santi Fisas, ha assegurat avui que el president de la Generalitat, Artur Mas, “vol convertir Catalunya en un problema per a Europa”. En aquest sentit, Fisas ha manifestat que “qui millor defensa els interessos dels catalans a Europa és el Partit Popular”.El candidat popular ha afirmat que “estem convençuts que a Europa es va a solucionar els problemes dels catalans. Som un partit que se centra en les reformes per sortir de la crisi, en les solucions per resoldre problemes i la unitat per sortir més enfortits”. “Els plantejaments de ruptura no tenen credibilitat ni suport a la Unió Europea, les normes són molt clares al respecte i ningú vol ni sentir parlar d’un procés de fragmentació”, ha constatat, per després advertir que “fora d’Europa, que és on quedaria Catalunya de portar-se a terme el procés separatista, fa molt fred”.

 

Pel que fa a la política europea, el candidat del PPC ha assenyalat que “la UE és una història viva, en permanent evolució i transformació que ens ha de permetre progressar”. En aquesta línia, ha instat a ser crítics per millorar-la: “Ni la Unió Europea ni els estats membres vam fer tot el possible per evitar la crisi econòmica, es va deixar palès que alguns elements i procediments no eren el suficientment àgils, ràpids i eficaços per reaccionar davant les dificultats. Una debilitat que fins i tot va fer trontollar l’euro”. Així mateix, ha explicat que la segona lliçó que podem extreure és que “una de les causes fonamentals de la crisi és que es va perdre de vista la modernització de les nostres economies, no es van dur a terme les reformes que eren necessàries i el nostre país va perdre competitivitat i va generar desconfiança perquè es va decidir viure de les rendes del passat”.

 

ESPANYA, UN SOCI FIABLE

En aquest punt, Santi Fisas ha assenyalat que “aquesta és la tasca de responsabilitat duta a terme pel Govern de Mariano Rajoy: hem evitat el rescat, hem aconseguir la sostenibilitat del nostre estat del benestar, estem recuperant competitivitat i la confiança dels inversors i el mercat de treball s’ha estabilitzat i ja estem començant a crear ocupació per primera vegada des de l’inici de la crisi”. En aquest context, ha destacat que “les dades conegudes ahir demostren que des de l’any passat hi ha hagut un descens de l’atur, el que suposa el primer descens en un primer trimestre des de l’any 2005”. Per al candidat del PPC, “Espanya està en una millor posició per afrontar el seu futur i això no és fruit de la casualitat, sinó d’un govern seriós que ha sabut crear les condicions favorables en uns moments molt difícils”. “Amb les reformes del Govern de Rajoy, Espanya torna a créixer, genera confiança, és respectada i té més pes a la Unió Europea. Tornem a ser un soci fiable”, ha conclòs.

 

Tanmateix, Santi Fisas ha destacat que “tenim un Govern d’Espanya que defensa els interessos de tots els catalans i del conjunt dels espanyols” i ha posat com a exemple d’aquesta tasca el corredor mediterrani i la Política Agrària Comuna. Respecte al Corredor Mediterrani ha explicat que “aquesta és una aposta fonamental per a la vertebració logística del nostre país i la seva connexió amb la resta de la UE, per això el Govern de Rajoy va creure amb la seva necessària posada en marxa i no com el govern socialista que només va deixar un powerpoint”.  

 

Finalment, Fisas ha assegurat que el seu primer desig com a candidat és que “Catalunya doni un exemple d’europeisme amb una gran participació”, perquè “tot i que l’actual Parlament Europeu es decideixen entorn del 75% de les normes que ens afecten, les xifres de participació són molt baixes”. Així mateix, ha destacat la importància de les properes eleccions europees: “Davant una possible fragmentació del Parlament Europeu –amb una pujada de partits d’extrema dreta i d’extrema esquerra, populistes, antieuropeistes i nacionalistes radicals- és necessari fer confiança al primer partit d’Europa com és el Partit Popular que és la millor garantia per al creixement econòmic, el benestar social i que junts continuem creixent a Europa

 

aasanti fisas

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *