El PP constata el gran prestigi internacional de la marca Espanya

La secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, s’ha reunit aquesta tarda amb el sector turístic gironí, on ha constatat el gran prestigi internacional de la marca Espanya “sense desmerèixer-ne cap altra, ni regional ni supramunicipal”. Borrego “ha posat sobre la taula “les xifres rècord el 2013: Espanya va rebre més de 60 milions de turistes internacionals i més de 60.000 milions en despesa, el que ens va situar en el tercer lloc a nivell mundial en el nombre de visitants estrangers rebuts”. De cara al 2014 s’ha mostrat optimista i ha manifestat que “es preveuen unes bones xifres, com les del 2013 o fins i tot millors”.

 

A nivell català, Borrego ha destacat que “Catalunya lidera dins d’Espanya el rànquing de turistes estrangers el 2013 amb un increment del 8% en relació a l’any anterior i va captar també un major percentatge de visitants internacionals, el 25,8% del total, amb l’arribada de 15,5 milions”. Segons Borrego, “això suposa un màxim històric en l’arribada de turistes internacionals”.

 

Acompanyada de la diputada nacional, Concepció Veray, i del subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, la secretària d’Estat ha destacat “el paper clau del sector privat en les bones dades turístiques” i “la importància de treballar-hi conjuntament per millorar l’oferta i afrontar els nous reptes”. En aquest sentit, ha animat el sector “a treballar per millorar la nostra competitivitat i per diversificar l’oferta turística”. Per això ha destacat “la importància de reunions com aquesta per conèixer de primera mà les carències del sector”. Per Borrego “els espanyols ja ens estem animant a consumir en turisme, tant dins com fora d’Espanya, i per això hem tingut bones xifres per Setmana Santa igual com es preveu que siguin bones de cara al pont de l’1 de maig, cosa que ens ha d’animar a seguir treballant”.

 

D’altra banda, la secretària d’Estat, Isabel Borrego, ha desitjat molta sort al Celler de Can Roca per revalidar avui el primer lloc mundial “perquè serà una sort per tots els espanyols” i ha explicat els temes que li han fet arribar el sector turístic gironí, entre els quals hi ha la preocupació respecte els allotjaments turístics il·legals. En aquest sentit, Borrego ha explicat que “aquest matí s’ha celebrat a Madrid una reunió per tractar aquest tema on s’ha acordat la necessitat de treballar amb les Comunitats Autònomes en una normativa el més unificada possible que reguli els apartaments turístics per evitar que siguin una competència deslleial per la resta d’oferta turística”. Ha afegit que “l’Estat ja va portar a Corts un projecte de llei de modificació de la llei d’arrendaments urbans i ara els queda treballar en col·laboració amb l’administració autonòmica”. Segons la secretària d’Estat, “a la reunió amb el sector també hem parlat de la necessitat de tenir una bona promoció per atraure turisme internacional i de la situació del turisme rus i de la importància que té per Espanya”. El sector també s’ha interessat per la situació de l’aeroport de Girona i de les obres de desdoblament de la N-II, dues actuacions que la diputada nacional, Concepció Veray, ha destacat com a “importantíssimes i claus per les comarques gironines amb què el Govern espanyol hi està del tot compromès”.

 

Abans de la reunió amb el sector turístic, la secretària d’Estat s’ha trobat amb els càrrecs públics del PPC de Girona, entre els quals hi havia el secretari general provincial, Manel Escobar, el diputat autonòmic, Sergio Santamaría i regidors del partit de Figueres, La Bisbal, Vilafant o Santa Cristina d’Aro, entre d’altres.aaaappp

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *