Concepció Veray: “Un Partit Popular fort a Catalunya, Espanya i Europa és garantia d’unitat, estabilitat i recuperació econòmica”

La diputada del PPC al Congrés dels diputats, Concepció Veray, va destacar la importància de les properes eleccions europees del 25 de maig durant una reunió amb veïns de Salt mantinguda aquesta setmana. “Un  Partit Popular fort a Catalunya, Espanya i Europa és garantia d’unitat, estabilitat i recuperació econòmica”, va dir Veray.

 

La diputada popular va recordar que “gràcies a la Unió Europea, Espanya i Catalunya han viscut un gran període de prosperitat econòmica i de creixement”, i en aquest sentit va explicar que molts projectes s’han finançat i es financen actualment en part amb fons comunitaris. “En el seu conjunt, des del 1989 fins al 2013 Catalunya ha rebut ajudes europees per un import de 10.000 milions d’euros”, va explicar la diputada popular.

 

Veray va parlar del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), l’objectiu del qual és contribuir a enfortir la cohesió econòmica i social. A Salt, per exemple, el Feder servirà per cofinançar les obres de remodelació de l’edifici de la Mancomunitat 2, ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, per poder acollir el nou espai de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. La diputada popular també va posar altres exemples, com el programa “Joves per l’Ocupació”, que té com objectiu combatre l’atur juvenil i que està subvencionat pel Fons Social Europeu entre d’altres, i el projecte d’El Canal, centre de creació escènica. En aquest darrer cas la seva seu física, ubicada a l’antiga fàbrica Coma Cros, i que va costar 2,7 milions d’euros, també va ser pagada en bona part per fons europeus.

 

Amb tots aquests exemples, la diputada popular va remarcar la importància de “seguir formant part de la Unió Europea”, que va definir com “un projecte d’unió i no de dispersió, perquè junts som més forts”. Per aquest motiu, Veray va lamentar que “el president Mas, com molts dels que persegueixen la independència de Catalunya, es fan els sords davant les advertències dels representants de la UE que diuen que una Catalunya independent en deixaria de formar part”.

 

aapp

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *