Noticies PP Viladecans 2009

El PP de Viladecans s’oposa al tancament nocturn dels CAPS de Viladecans

8-10-2009.  El PP de Viladecans, mitjançant el seu regidor-portaveu, Sergio García,ha Manifestat «el desacord al tancament nocturn dels CAPS de Viladecans».
En aquest sentit Sergio García ha anunciat que instarà al Govern de la Generalitat de Catalunya i en especial a la seva Consellera de Sanitat, Marina Geli, a «revisar la proposta de reordenació de les urgències territorials, per tal que els CAPS de Viladecans continuïn tenint l’horari d’atenció continuada durant les vint-i-quatre hores del dia». El regidor ha explicat que en la moció presentada pel grup Popular es reclama «aplicar un ajornament de com a mínim un any per tal que el d’atenció primària del municipi de Viladecans i de la resta de Catalunya continuïn tenint l’horari d’atenció continuada.
Per això el regidor Popular ha demanat a la consellera de Sanitat, que «mantingui una reunió amb els diferents Grups Polítics i Associacions de la Vila per tal de manifestar el nostre desacord amb la proposta de reordenació de les urgències territorials que implica la supressió de l’horari d’atenció continuada durant les vint-i-quatre hores del dia».
Sergio García ha explicat que des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’està treballant en la reordenació de les urgències territorials, de municipis i comarques de Catalunya, com per exemple, Viladecans entre d’altres. L’objectiu d’aquesta reordenació és l’adequació dels dispositius urgents amb criteris d’eficàcia, eficiència i capacitat resolutiva i amb una estreta col·laboració entre els dispositius urgents d’atenció primària i hospitalaris.
El regidor Popular ha afegit que «la posada en marxa d’aquesta proposta que pretén aprovar el Govern de la Generalitat de Catalunya suposarà la reducció dels horaris d’atenció dels Centres d’atenció primària de Viladecans, que actualment tenen un horari d’atenció continuada, per atendre urgències». Tanmateix Sergio García ha explicat que aquesta actuació té una incidència directe en els centres d’atenció primària de Viladecans.
Per això el regidor insisteix en que cal «una revisió de la reordenació de les urgències territorials, per mantenir l’atenció en els centres les vint-i-quatre hores del dia i poder atendre amb garanties les necessitats presents i futures generades per exemple per una situació d’alerta sanitària com és la pandemia de la grip A. En aquest sentit Sergio García ha recordat que a Viladecans es troba l’hospital que aplicant la nova reordenació, tindria que donar servei a les urgències del propi municipi a més del de Gavà, Castelldefels, Begues, i Sant Climent, es a dir, a més de 178.000 persones per ser l’hospital més proper a aquestes poblacions.
En aquest sentit ha dit que «a més que la distancia entre municipis revertirà de manera negativa en l’atenció sanitària als ciutadans» ha recordat que si els serveis sanitaris acostumen a col·lapsar-se sovint amb episodis de grip comuna, aquest any amb la nova pandemia la situació serà pitjor». Tan mateix ha afegit que » en aquest moment en que caldria fins i tot seria reforçar l’atenció domiciliària per tal d’evitar desplaçaments de pacients amb risc de contagi».
Finalment Sergio Garcia ha recordat que «Viladecans és un municipi amb 63.000 habitants el que justifica que els serveis sanitaris es prestin de forma continuada, d’acord amb les necessitats tant dels seus habitants, com els serveis i empreses que s’apleguen al seu voltant». Per això ha insistit en la necessitat que els CAPS de Viladecans continuïn tenint l’horari d’atenció continuada durant les vint-i-quatre hores del dia.

El PP de Viladecans i de Gavà assistirà a la manifestació en suport dels treballadors de Roca afectats per l’ERO

19-10-2009. Els grups municipals del PP de Viladecans i de Gavà, encapçalats pels seus respectius portaveus, Sergio García i Josep Llobet, van assistir a la manifestació convocada en suport dels treballadors de l’empresa Roca afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Els dos grups municipals, es van sumara a la marxa des dels ajuntament de Viladecans i Gavà, per confluir finalment al davant de la seu de Roca, volen mostrar així la seva solidaritat amb els 713 treballadors de les diferents plantes de Roca que es poden veure afectats per l’ERO.
Tant Sergio García com Josep Llobet ja van donar suport al manifest signat a finals de setembre pels alcaldes del municipis on estan instal·lades les plantes de Roca. En el que es rebutjava l’ERO i es reclamava a l’empresa que actués amb responsabilitat social i elaborés un pla per garantir l’estabilitat de la plantilla i la continuïtat en la producció.
Ambdós han afegit que «demà el Partit Popular també vol estar al costat dels treballadors», alhora que han reclamat que les administracions estatal i autonòmica s’impliquin també i treballin per evitar que centenars de treballadors catalans passin a engruixir les ja de per sí lamentables xifres de l’atur a Catalunya».

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *