Noticies d’Igualada al setembre de 2009

El PP reclama al Govern Municipal més eficàcia en la gestió de la borsa d’habitatge per al lloguer social

2009-09-08. Pere Calbó, Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Igualada, ha reclamat «al Govern Municipal més eficàcia en gestió de la borsa d’habitatge per al lloguer social que gestiona l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament d’Igualada. Durant el primer semestre de 2009, el nombre d’habitatges de la ciutat que han estat inclosos ha estat només de quatre i el nombre de contractes de lloguer signats es redueixen a tres. D’aquests quatre, a data d’inicis de juliol, dos tenien el mandat de cessió signat i els altres dos s’estaven tramitant.».

I ha afegit que «cal recordar que en els nou mesos en que va estar en funcionament l’Oficina en el 2008 -es va posar en funcionament en el mes de març-, el nombre d’habitatges inclosos en la Borsa va ser de quatre i el nombre de contractes signats de dos.»

El regidor popular ha dit que «les necessitats de disposar un habitatge a la nostra ciutat són importants i aquestes necessitats s’han incrementat per la greu crisis econòmica que estem patint. Per això, és fonamental potenciar la borsa de lloguer per al lloguer social per tal de donar resposta a la necessitat social de disposar un habitatge digne.»

Calbó ha manifestat que si fem una avaluació dels quinze mesos de funcionament de la borsa d’habitatge es constata que, en aquest temps, s’han inclòs 8 habitatges en la Borsa i s’han signat 5 contractes de lloguer. Dit en d’altres paraules, això vol dir que, de mitjana, s’inclou un habitatge en la borsa quasi cada dos mesos i es signa un contracte de lloguer cada tres mesos, de mitjana. És evident que amb aquestes dades a la mà, l’oficina no esta esdevenint un instrument útil per assolir un pis de lloguer a la nostra ciutat. Per això, reclamem al Govern Municipal que adopti les mesures necessàries per millorar aquest instrument d’intermediació.»

Calbó ha recordat que «l’Ajuntament d’Igualada va signar en el mes de març de 2008 un conveni amb l’empresa pública ADIGSA per tal que l’Oficina d’Habitatge d’Igualada, en el marc de la Xarxa de Mediació per al lloguer social, gestionés la Borsa d’habitatge per al lloguer social en la nostra ciutat.»

I ha afegit que «la finalitat de la Borsa es gestionar pisos desocupats per tal que siguin llogats a un preu moderat. La inserció d’un habitatge en la Borsa comporta un seguit de garanties pel propietari com el cobrament garantit durant cinc anys de l’import del lloguer, una assegurança gratuïta durant el període de lloguer, la gratuïtat de la gestió del lloguer i l’accés a determinats tipus d’ajut per la millora de l’habitatge. Pel llogater, es beneficia d’un preu del lloguer que pot arribar a ser un 30% inferior al preu del mercat i l’assessorament de totes les qüestions relatives a l’arrendament.»

Finalment, Calbó ha reclamat a la Generalitat que «faci una avaluació dels resultats d’aquest programa per tal d’introduir totes aquelles millores necessàries per tal de fer-lo més efectiu. És evident que amb les xifres de 2008 a Igualada hem de cloure que alguna cosa falla.»

El PP denúncia la manca d’aplicació de l’ordenança sobre la tinença d’animals domèstics a Igualada

2009-09-08. Pere Calbó, Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Igualada, ha denunciat «la manca d’aplicació efectiva de l’ordenança sobre la tinença d’animals domèstics a Igualada. Hem de recordar que el nostre grup municipal, tant en el Ple com en els mitjans de comunicació, porta molts anys que el Govern Municipal ha fet deixadesa de funcions respecte als propietaris -que són una minoria- que permetin que els seus gossos defequin en la via pública sense recollir després els excrements. Davant de les reiterades denúncies, el Govern Municipal finalment en els darrers plens ordinaris va modificar l’ordenança per tal d’aplicar-la i així va assumir públicament aquest compromís. Aquesta actuació ha d’anar acompanyada de mesures de conscienciació envers als pocs propietaris que tenen aquest comportament, però que generen greus molèsties al veïnat.»

El regidor popular ha explicat que «des del Grup Municipal del Partit Popular hem volgut conèixer amb dades concretes si altres apartats de l’ordenança es garantia per part del Govern Municipal el seu compliment. Ens hem volgut centrar en aquelles conductes, que l’ordenança sanciona, que poden generar un major perill o molèsties a la resta d’usuaris de la via pública. Per això, ens hem adreçat a l’Alcalde per escrit per tal que es digui quantes sancions s’han imposat per part de l’Ajuntament en les referides conductes.».

I ha afegit que «els resultats han estat molt decebedors en el sentit que cal cloure que, de la mateixa forma que no s’aplica l’ordenança respecte a les defecacions dels gossos, en aquests altres comportaments sancionables no s’ha imposat cap tipus de sanció. Aquesta realitat fa pensar que el Govern Municipal en aquets casos no garanteix el compliment de l’Ordenança ja que alguns d’aquests comportaments són visibles per qualsevol ciutadà en els carrers de la nostra ciutat».

Calbó ha manifestat que «en concret, durant tot l’any 2008, no s’ha imposat cap sanció pel fet que el gos no portés cap corretja ni collar; pel fet que el gos anés sense el preceptiu morrió; pel fet de no disposar de l’assegurança obligatòria de responsabilitat civil en aquells casos que es preceptiu; finalment, tampoc de no inscriure l’animal en el registre censal municipal o de no renovar l’esmentada inscripció el que ens fa pensa que el registre ha d’estar bastant desfasat. Pel que fa al fet que la tinença de l’animal ha generat perill o una incomoditat pels veïns (sorolls, lladrucs, etc), el Govern Municipal només va imposar una sanció, però que va ser retirada al acceptar les al·legacions presentades.»

I ha afegit que «durant el primer semestre de 2009, no s’ha imposat cap sanció pel que fa al fet que la tinença de l’animal ha generat perill o una incomoditat pels veïns (sorolls, lladrucs, etc); pel fet que el gos no portés cap corretja ni collar; pel fet que el gos anés sense el preceptiu morrió; pel fet de no disposar de l’assegurança obligatòria de responsabilitat civil en aquells casos que es preceptiu; finalment, tampoc de no inscriure l’animal en el registre censal municipal o de no renovar l’esmentada inscripció. Per altra banda, l’Ajuntament no té constància en aquest període de cap agressió realitzada per un gos o un gat.»

El Portaveu Popular també ha recordat que «no es tracta de criminalitzar als propietaris de gossos o d’altres animals de companyia. No és aquesta la intenció ni molt menys. Segurament, alguns d’ells desconeixen aquestes obligacions el que fa que sigui molt important que l’Ajuntament desenvolupi una tasca d’informació i de facilitar als propietaris el compliment de la normativa per ells mateixos i per la resta de ciutadans que en algun moment donat ens poden veure afectats respecte aquesta tinença.»

El PP d’Igualada reclama a la Generalitat la gratuïtat de la T-12

2009-09-16. Pere Calbó, Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Igualada, ha reclamat «al Govern de la Generalitat la gratuïtat de la T-12 i que s’ampliï la cobertura a totes les zones tarifaries -ara esta limitada a una-. La T-12 és un títol de transport individualitzat adreçat als menors entre 4 i 12 anys que els permet viatjar de forma il·limitada en la xarxa de transport públic integrat. Aquest títol només és pot utilitzar en una de les sis zones de la xarxa de transport -la del municipi del menor-. El cost per emetre la targeta és de 35 euros a l’any.».

El regidor popular ha dit que «la T-12 és positiva, però insuficient ja que les famílies nombroses continuen sense obtenir avantatges. Actualment, els descomptes que se’ls aplica es limiten a alguns títols de viatge com la T-Mes, la T-Jove i la T-Trimestre. En canvi, en els títols més utilitzats, com la T-10 o la T-50/30 no se’ls ofereix cap tipus de descompte.»

Calbó considera que «s’hauria de retardar l’exigència d’obtenir el DNI para poder ser titular de la T-12 fins a la primera renovació en el mes de gener de 2011 ja que els menors de 14 anys no tenen l’obligació de tenir el DNI. La Generalitat ha instaurat aquest títol amb poc temps i l’exigència del DNI comporta que molts menors tardin en accedir al títol ja que primer s’han de fer el DNI i després sol·licitar la T-12.»

El portaveu popular ha explicat que «fins i tot, el propi Síndic de Greuges de Catalunya va qüestionar el cost d’emissió de la targeta i l’exigència del DNI a menors de 14 anys.» Finalment, Calbó ha recordat «l’augment abusiu del preu del transport públic a principis d’any que va pujar molt per sobre de l’IPC i, en particular, la T-10 que es va incrementar un 7%».

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *