Enric Millo demana a Mas que «aprofiti el tricentenari per explicar la veritat a tots els catalans

Enric Millo pide coherencia a Durán i LleidaEnric Millo demana a Artur Mas que «aprofiti el tricentenari per explicar la veritat a tots els catalans perquè la manipulació i la propaganda tenen un límit»

  • El portaveu del PPC demana al secretari general de CiU, Duran i Lleida, «coherència entre les paraules i els fets i que aclareixi si el que demana és la competència per fer un referèndum d’autodeterminació a Catalunya»
  • Demana al PSC que “el proper dia 16 es mantingui fort i ferm al costat del PPC en defensa de la legalitat i del principi democràtic de sobirania de tots els espanyols”

11 gener 2014.-  El portaveu del grup parlamentari del Partit Popular Català, Enric Millo, ha demanat avui a Artur Mas que “aprofiti el tricentenari per explicar la veritat a tots els catalans perquè la manipulació i la propaganda tenen un límit”. Enric Millo ha insistit en que “esperem que el president Artur Mas sigui valent i no tergiversi la història ja que els catalans tenen dret a saber que el 1714 els defensors de Barcelona van sortir a lluitar pel Rei i per la llibertat de tot Espanya”. Enric Millo també ha subratllat que “el tricentenari servirà per accentuar la divisió entre catalans i entre catalans i la resta d’espanyols” i ha lamentat que “els milions i milions d’euros que el Govern dedica a la celebració d’aquesta efemèride que comença avui no es destinin a prioritats més importants de caràcter social”.

Respecte les últimes declaracions del secretari general de CiU, Enric Millo ha demanat a Josep Antoni Duran i Lleida “coherència entre les paraules i els fets i que aclareixi si el que demana és la competència per fer un referèndum d’autodeterminació a Catalunya”. Per Millo “ja n’hi ha prou d’eufemismes i ja n’hi ha prou de confondre els ciutadans quan diu que la consulta cabria dins la Constitució”. Segons el portaveu, “si el president Mas no té el coratge suficient per defensar al Congrés dels Diputats la petició de delegació de competències per convocar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, que és el que s’està demanant, que ho faci el senyor Duran i Lleida”.

El portaveu ha lamentat que “ERC i CiU insisteixin en la ruptura i el trencament” i ha demant al PSC que el proper dia 16 al Parlament es mantingui fort i ferm al costat del PPC en defensa de la legalitat i del principi democràtic de sobirania de tots els espanyols”. Per Enric Millo “sense llei no hi ha democràcia i el respecte a la llei és un principi de defensa de la democràcia”. Per això “si ERC i CiU han decidit saltar-se aquest principi tan important, del que ens hem dotat tots, el que hauria de fer el PSC és mantenir-se unit per defensar el projecte comú que és Catalunya a Espanya”.

Finalment, Enric Millo també ha valorat la carta d’Artur Mas als líders europeus i ha manifestat que “si el president Mas vol continuar fent el ridícul, que no arrosegui amb ell la resta de catalans”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *