Enric Millo: “Si Homs es pensa que el Govern d’Espanya necessita filtres per parlar amb els catalans, s’equivoca”

El portaveu del grup parlamentari del Partit Popular Català, Enric Millo, ha afirmat avui que “si Homs es pensa que el Govern d’Espanya necessita filtres per parlar amb els catalans, s’equivoca”. Així s’ha referit el portaveu a les paraules del “conseller de la propaganda” ironitzant sobre la visita de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaria, demà a Barcelona. En aquesta línia ha manifestat que “el Govern d’Espanya no necessita intermediaris per conèixer la realitat de Catalunya, la relació amb la societat catalana és directa”. “Una cosa és Catalunya i l’altre el Govern català”, ha afegit.

 

Millo ha celebrat que el Govern d’Espanya estigui present a Catalunya en un dia tan especial com Sant Jordi i ha remarcat que “els catalans han de saber que tenen un govern, el d’Espanya, que vetlla pels seus interessos”. “La vicepresidenta del Govern pot anar on vulgui malgrat alguns es pensin que són el filtre pel  que ha de passar tothom”, ha dit en referència al govern català. “El que no farà mai el Govern d’Espanya és actuar fora de la democràcia i no abandonarà mai els catalans”, ha afegit tot remarcant que “els catalans tenen dret a tenir un govern que resolgui els seus problemes i en aquests moments ho està fent el Govern d’Espanya”.

 

Pel que fa a la web sobre el referèndum d’autodeterminació que ha posat en marxa la Generalitat, Millo l’ha qualificat “d’irresponsable”. “S’intenta traslladar una imatge distorsionada d’Espanya per desprestigiar-la”, ha afegit. En aquest sentit, el portaveu del PPC s’ha referit a les paraules d’Homs sobre la demanda d’informació internacional tot remarcant que “cap país ha contestat la carta de Mas”. Millo creu que “aquesta web dispara contra  la línia de flotació del diàleg lleial que ha d’haver entre el Govern de Catalunya i el d’Espanya” i ha destacat que “vulnera qualsevol voluntat política d’establir un diàleg quan ells mateixos afirmen que el referèndum s’ha de fer per restablir-lo, és la pròpia Generalitat qui fa inviable el diàleg, ells sabran perquè ho fan”. El portaveu popular ha recordat que “totes les institucions europees ja han dit que no els donaran suport, la democràcia espanyola ja ha parlat, ha quedat clar que aquest no és el camí”.

 

Sobre el contingut de la web, Millo ha destacat el comptador que hi consta, amb un compte enrere fins el dia de la consulta que no es farà. “És el comptador d’una frustració que provoca un govern irresponsable i que només generarà crispació”, ha assenyalat tot posant de manifest que “el Govern de Catalunya sap que és mentida, han d’explicar quin sentit té mantenir aquest engany col·lectiu”. Fent un símil, el portaveu popular ha explicat que “el 9 de novembre alguns pretenen jugar un partit d’Espanya contra Catalunya, van venent entrades fins omplir l’estadi, però aquest partit no és jugarà. Espanya mai jugarà contra Catalunya. Algú serà el responsable d’aquest engany i d’aquest frau”.

 

Per acabar, Enric Millo ha fet una crida a la responsabilitat del Govern català “que dediqui esforços i recursos a solucionar els autèntics problemes dels catalans, que deixin d’enredar amb processos independentistes que no resolen res, ben al contrari, generen més problemes”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *